Haj- és fejbőr problémák okai

A haj számos problémáját a fejbőr egyensúlyának felborulása okozza, elsősorban ennek a problémának a kezelésére specializálódtunk. A leggyakoribb panaszok, amiket kezelünk: zsírosodó, tartás nélküli, elvékonyodó haj, ami akár napi rendszerességű hajmosást igényel; tömegét fokozatosan elvesztő, ritkuló hajtömeg, hajhullás, kopaszodás; korpásodás, irritált, viszkető, gyulladt fejbőr.

A problémák gyakori kiváltó oka a kőolajszármazékok, szulfátok jelenléte a samponokban és egyéb hajápoló termékekben. Ezek méreganyagok, amelyek lerakódnak a fejbőrre és olyan réteget képeznek, ami folyamatosan provokálja a faggyúmirigyek működését. A faggyúmirigy védő funkciót lát el: a faggyútermelés védi a fejbőrt a külső hatások ellen. Az irritáció hatására a faggyúmirigyek folyamatosan termelik, túltermelik a faggyút. A hajhagymának külső, fejbőrön keresztüli légzésre is szüksége van. Fontos a tiszta fejbőr, tiszta szőrtüszőnyílás, különben a fejbőr oxigénhiányossá válik. Ilyenkor áll elő a vékonyodó haj jelensége is, mert a haj nem jut elegendő tápanyaghoz. Egy idő után a faggyúmirigy begyullad, a szőrtüsző elsárgul – és hullani kezd a haj. Ha nem kezeljük a problémát, a folyamat egyre romlik.

A hajhullásnak sok más oka is lehet – gyulladások a szervezetben, autoimmun betegség, idegproblémák, pajzsmirigy betegségek, stressz, diéta, egyes gyógyszerek, káros környezeti hatások, vitaminhiány, genetikai adottságok, hormonális okok stb. De bármilyen belső ok miatt áll elő a hajhullás, az OST a fejbőrt mint külső szervet kezeli, így a tünetek megszüntethetők, megelőzhető a nagyobb hajritkulás addig is, amíg a belső okok megszűnnek.

Tudunk segíteni!

Tudj meg többet a problémákról a blogunkon!