LorincziZsuzsanna

Kedves Kolléga!

Az OST hajklinikán komplex és több elemében egyedi fejbőrkezelési rendszert alkalmazunk, amely közel három évtizedes fejlesztés és kezelési gyakorlat eredménye. Nem csak kezeléseink, az ezeket kiegészítő fodrászati-, hajesztétikai szolgáltatásaink is a haj és a fejbőr egészségét szolgálják!

Szakmai workshopjainkon részletesen bemutatjuk módszereinket, az ezeken szerzett ismeretek birtokában sikerrel beillesztheted gyakorlatodba a több ezer kezelés eredményeivel alátámasztott rendszerünket!

Bemutatkozás

Lőrinczi Zsuzsanna vagyok, trichológus-fodrász, az OST haj- és fejbőrkezelési módszer és az OST termékek fejlesztője, az OST hajklinika vezetője.

Az OST bejegyzett márkanév az Original Scalp Treatment megnevezés rövidítése, amely saját fejlesztésű komplex haj- és fejbőrkezelési módszerünket jelöli. Az OST rendszere, amelyet a hajklinikán sikerrel alkalmazunk, évtizedek szakmai tevékenységének eredménye. Több tízezer kezelés tapasztalatait építettem bele és folyamatosan fejlesztem – amint újabb technológiák és hajgyógyászati hatóanyagok jelennek meg a szakmában, kipróbálom ezeket és az arra érdemes, jól illeszkedő komponenseket alkalmazom, beépítem az OST eszköztárba. A legnagyobb öröm számomra, ha látom, hogy a módszer egyre hatásosabban segít a hozzám fordulók egészségén.

Lassan 30 éve foglalkozom hajgyógyászattal. Ahogy az évtizedek alatt egyre nőtt a haj és fejbőrproblémák száma, úgy ástam bele magam egyre mélyebben a témába. Bejártam az amerikai képzésektől a távol-keleti termékekig, olasz hajgyógyászati gyártóktól az itthoni gyógyszertári receptúrákig tartó kanyargós utat és mondhatni minden szeletét megismerhettem a hajjal foglalkozó szakterületeknek – dolgoztam ezeken a területeken vagy közelről kapcsolódtam és rálátást szereztem a működésükre, lehetőségeikre.

Több tízezer mikrokamerás állapotfelmérést végeztem és biztonsággal állíthatom, hogy a haj- és fejbőrproblémával érintettek száma rohamosan nő, valamilyen szinten már majdnem mindenkit érint ilyen típusú probléma. 30 évvel ezelőtt még csak néhány változó korú nő ilyen irányú panaszával szembesültünk, 20 éve elkezdtek főiskolás korú lányok is megjelenni zsíros fejbőr problémával, és ma már 8, sőt, 2 éves kisgyerekekkel is foglalkoznunk kell ilyen problémák miatt.

Fodrászként kezdtem a tevékenységemet, volt szerencsém a Nemzeti Színház csapatában színházi fodrászként dolgozni, ami nagyon motiváló környezet volt és kihívás is a lehető legigényesebb teljesítésre. Kezdettől érdekelt a hajgyógyászat, elkezdtem képezni magam, tapasztalatokat gyűjteni a hajkezelésben és ahogy egyre több problémás esettel találkoztam, mind inkább célom lett felderíteni, hogy mivel, hogyan tudok segíteni ezeknek a problémáknak a leküzdésében.

Mostanra trichológus képesítést szereztem, de kettős szerepem – hajgyógyász-fodrász – azóta is aktívan megvan, végzem mindkét tevékenységet. Ez a „kettő az egyben csomag” nagyon jó, mert a két terület nagyszerűen támogatja egymást. A fejbőr és a haj egészsége egyszerre esztétikai és egészségügyi kérdés, pluszt jelent a felkészültség mindkét szempont támogatására.

Hajhullás problémát nem lehet pusztán jól formázott frizurával vagy akár hajpótlással megoldani, ezekkel ideiglenes esztétikai hatást lehet elérni. Ha a fejbőr és a haj egészségi állapotával van baj, nem kérdés, hajgyógyászati kezelés szükséges. Ugyanakkor számos eset van, amikor a fejbőr egészsége kezeléssel ugyan javítható, megállítható a hajhullás, serkenthető a hajképzés, de a hajkorona eredeti állapota már nem állítható vissza. Megoldás lehet ilyenkor az orvos-esztétikai beavatkozás, hajbeültetés, de erre nem minden esetben van lehetőség vagy igény az érintett részéről. Olyankor fodrászati-, fodrász-esztétikai fogásokat lehet alkalmazni – frizura, hajszín, formázás, hajpótlás, fejbőr mikropigmentálás stb. Összességében igen komplex készlet áll a rendelkezésünkre, ha mindkét szakterület eszközeit bevetjük.

A klinikai trichológia, ami a haj- és fejbőr rendellenességek, betegségek professzionális diagnosztizálására, kezelésére szakosodott tudományág, egy fejlődő, folyamatosan specializálódó terület, intézményrendszere is alakulóban van. Mint elméleti és gyakorlati módszertan, a 20. század végére állt össze és még sok kutatásra van szükség a fejlesztéséhez. Izgalmas ezzel foglalkozni, olyan, mint egy expedícióban részt venni. Küzdelmes is, mert nem tartunk még ott, hogy egészen biztos módszerekkel dolgozhassunk. Ezért különösen fontos a folyamatos tapasztalatszerzés és a kritikus szemlélet – minden megoldást, új kezelési elemet, lehetőséget érdemes megvizsgálni, de azt jó alaposan, „hiszem, ha látom az eredményt” megközelítéssel. Nem elméleti szakember vagyok, a tapasztalati tények, eredmények felől közelítek a hajgyógyászat felé. Módszereim alaposan kipróbált, nagyon jó eredményeket mutató gyakorlatból táplálkoznak.

Itt a helyed, ha:

Szeretnél valóban hatásos segítséget nyújtani a haj- és fejbőrproblémákkal hozzád fordulóknak…

Megismernél egy jól bevált, saját gyakorlatodhoz illeszthető kezelési rendszert és összegyűjtenél minden információt, hogy elkezdhesd az alkalmazását…

Aktív tapasztalatokra épített, a fejlesztési lehetőségeket folyamatosan követő rendszert keresel, ami könnyen elérhető szakmai támogatást is nyújt…

Indíts el gyakorlatodban egy jól működő, folyamatosan bővíthető szolgáltatási kört!

OST haj- és fejbőrkezelési rendszer

Workshop komplex haj- és fejbőrkezelési rendszerünk bemutatására fodrász kollégák számára

Részletesen bemutatjuk az OST rendszer minden elemét és alkalmazásának gyakorlatát, áttekintjük a leggyakoribb haj- és fejbőrproblémák kezelésének lehetőségeit, mintaterveit.

Tematika

 • Gyakori haj- és fejbőrproblémák áttekintése
 • Haj- és fejbőrkezelési rendszerünk elméleti kérdései, hatásmechanizmusa, eredmények
 • A mikrokamerás állapotfelmérés
 • Kezeléseinkben alkalmazott hatóanyagok, termékkör
 • Módszerek, eszközök a hatóanyagok bevitelére, alkalmazására
 • Gépi kezelés, amely akár otthon is alkalmazható
 • Kezelési alap-protokollok
 • Kezelési gyakorlat

Kezelési kezdőcsomag

A résztvevők kezelési kezdőcsomagot kapnak, melynek tartalma: mikrokamera, OST-termékek mintacsomag (skalptisztító, sampon, szérum, hajpakolás)

Gyere el, ha egy eredményes, jól kidolgozott kezelési rendszert illesztenél a gyakorlatodba és ehhez minden szükséges információ birtokába szeretnél kerülni!

Részvételi díj: 49.000 Ft.

Helyszín: OST HAIR CLINIC

Következő időpont: 10-14h, dátum pontosítás alatt

Jelentkezem

Ha még jobban elmélyednél a témában, vegyél részt ezt követően a következő, speciális problémákra szakosodott workshopunkon is!

OST kezelések speciális problémákra

Workshop olyan kollégák, partnereink számára, akik már megismerték / alkalmazzák rendszerünket

Körüljárjuk az egyre gyakrabban jelentkező specifikus problémákat és módszerünk ezekre specializált alkalmazását, valamint kiegészítő megoldásokat, melyekkel a kezelés támogatható.

Tematika

 • Különféle problémákra specializált OST termékek
 • COVID okozta intenzív hajhullások kezelése
 • Autoimmun folyamatok (pl. pajzsmirigybetegségek), PCOS, neurológiai folyamatok stb. okozta haj- és fejbőrproblémák kezelése
 • Hajbeültetések elő- és utókezelései
 • Professzionális gépek alkalmazása a kezelésben
 • Specializált kezelési protokollok
 • Haj- és fejbőrkezelést megtámogató egyéb lehetőségek (komplementer vizsgálat, vérkép stb. alapján táplálékkiegészítők, étrend, életmód)
 • Kiegészítő fodrászati, esztétikai módszerek (fejbőr mikropigmentálása, személyre szabott hajpótlás, meglévő haj strukturális visszaépítése hajmaszkkal stb.)
 • Résztvevők tapasztalataihoz igazodó kérdések – szívesen fogadjuk a jelentkezők előzetes témafelvetéseit, kérdéseit, ha érkeznek igények, javaslatok specifikus témákra, ezeket beépítjük a workshop tematikájába

Kezelési kezdőcsomag

A résztvevők kezelési kezdőcsomagot kapnak, melynek tartalma: mikrokamera, specializált OST-termékek (specializált skalptisztító, szérum, hajmaszk)

Csatlakozz, ha már ismered az OST kezelési módszert és szeretnéd megismerni újdonságainkat, speciális problémákra ajánlott megoldásainkat!

Részvételi díj: 49.000 Ft.

Helyszín: OST HAIR CLINIC

Következő időpont: 10-14h, dátum pontosítás alatt

Jelentkezem

Gyere el újra, ha:

Már vannak ismereteid az OST rendszerről és elmélyülnél további, speciális kezelési lehetőségekben…

Szeretnéd megismerni legújabb fejlesztéseinket, kezelési ajánlásainkat, tapasztalatainkat és bővítenéd ismereteidet a hajklinikán alkalmazott gépek, eljárások részletesebb megismerésével…

Kérdéseid vannak vagy úgy érzed, egy tapasztalatcsere segítené a munkádat…

Várunk a workshopon, kérdéseidet, témajavaslataidat is beillesztjük a tematikába!

Vegyél részt, ha:

Tökéletesítenéd, kiegészítenéd módszereidet egy komplex, jól bevált, speciális hajgyógyászati rendszer elemeivel…

Válaszokat, elméleti és gyakorlati segítséget keresel különféle szakmai kérdéseidre a hajgyógyászattal kapcsolatban…

Egy nagyon intenzív, információkban gazdag szakmai nap keretében megismernéd egy igen összetett termék-, eszköz- és eljáráskészlet gyakorlatodban is alkalmazható lehetőségeit…

Jól jönne egy hazavihető, később is bármikor böngészhető, gyakorlatban jól hasznosítható szakmai segédanyag a későbbiekben is…

Itt a helyed a workshopunkon, melynek minden percét kihasználva, a lehető legtöbbet adunk át több évtizedes hajgyógyászati tapasztalatainkból!

Intenzív OST szakmai bemutató

Az OST-rendszer általános és speciális elemeinek részletes bemutatása

Bemutatjuk az OST haj- és fejbőrkezelési rendszer elemeit, az ebbe jól illeszthető további összetevőket (termékeket, eszközöket), specializált hajklinikai módszereinket az egyre gyakrabban jelentkező problémák kezelésére és kiegészítő megoldásainkat, melyekkel a kezelés támogatható.

Tematika

 • Fejbőrproblémák áttekintése – tünetek, lehetséges okok
 • Mikrokamerás haj- és fejbőrdiagnosztika
 • Az OST kezelési rendszer elemei – skalptisztítás, hatóanyagok bejuttatása a fejbőrbe, hajnövekedés serkentése, sürítés, kiegészítő, fenntartó otthoni kezelés
 • Alkalmazott termékek, eszközök áttekintése, bemutatása
  • Illeszkedő termékek – OST termékek, haj- és fejbőrproblémákra specializált orvosi szérumok (Genosys HR3 Matrix Hair Solution α, Cellbooster Hair, Crystal Care Scalp, Nucleofill Hair)
  • Hatóanyagbevitel módszerei, eszközei – roller, stamp, mezoterápiás gépek, Hairgen Booster
  • Professzionális gépi kezelések – rádiófrekvenciás kezelés, oxigénterápia, krioterápia, soft lézeres kezelés, LED fényterápia
 • A kezelést kiegészítő további lehetőségek
  • Fodrászati, esztétikai módszerek
  • Kezelés komplementer felmérés alapján
 • Kezelési protokollok – kezelési terv összeállításának lépései, gyakorlata

Kezelési kezdőcsomag

A résztvevők kezelési kezdőcsomagot kapnak, melynek tartalma: mikrokamera, OST-termékek (skalptisztító, sampon, szérum, hajpakolás)

Gyere el, ha egész napos intenzív, részletes szakmai bemutatón szeretnéd megismerni az OST módszer minden elemét és ezek gyakorlati alkalmazását!

Részvételi díj: 79.000 Ft.

Helyszín: OST HAIR CLINIC

Következő időpont: 9:00-17:00, 2024.03.11.

Jelentkezem
Hajkímélő hajpótlási módszerek

Szakmai workshop hajkímélő, személyre szabott hajpótlási, hajhosszabbítási gyakorlatunk bemutatására

A saját hajat nem károsító, meggyengült hajra is jól alkalmazható, szép eredményt adó pótlási, dúsítási, hosszabbítási módszereket mutatunk be és a hajhosszabbított haj kezelésének módját.

Tematika

 • Hajpótlási módszerek áttekintése, hajak, kellékek, eszközök, anyagok
 • Haj előkészítése (copfból keratinozott, tincsezett formában, bármelyik technológiával való felrakásra)
 • Haj felrakása hőillesztéssel (alaptechnika normál hőillesztő fejjel)
 • Felrakott haj festése, vágása, formázása
 • Hajleszedés technikája, a haj újra előkészítése
 • Gyakori problémák, szempontok a hajkárosodás elkerülésére
 • Illesztés személyre szabva – hajkapacitáshoz illeszkedő tincsvastagság, hossz, takaróhaj mennyiség kiválasztása a legérzékenyebb, legvékonyabb hajhoz is
 • Legújabb, hajkímélő felrakási technológiák és ezek előnyei
 • Felrakás hőillesztéssel mini, apró tincsekhez kialakított hőillesztő fejjel és a haj előkészítésének, leszedésének módszere
 • Felrakás 6D kettes (manuális) géppel és a haj előkészítés, leszedés módszere
 • Felrakás 6D hármas (digitális) géppel és a haj előkészítés, leszedés módszere
 • Hajhosszabbított haj kezelési módja (fésülés, festés), otthoni ápolás
 • Fejbőrkezelés hajhosszabbított haj esetén

Hajhosszabbítási kezdőcsomag

A résztvevők mintacsomagot kapnak, tartalma: hőillesztő mini fejjel apró tincsekhez, fogó leszedéshez, 30 g haj, 10 g keratin, kellékek (illesztőkorong, stílfésű, csipeszek, póthajkefe)

Jelentkezz, ha hajpótlási gyakorlatodban szeretnél hajkímélő, a hajat, fejbőrt problémás esetekben sem károsító megoldást nyújtani!

Részvételi díj: 59.000 Ft

Helyszín: OST HAIR CLINIC

Következő időpont: 2024.02.20. 9:00-16:00

Jelentkezem

Neked való, ha:

Szeretnéd megtanulni a hajpótlást a legújabb, legkímélőbb, legigényesebb módszerekkel…

Foglalkozol hajhosszabbítással és találkoztál már olyan problémákkal, hogy szóródik a tincs, kiszakad hajjal együtt, kilátszik, elválik a saját hajtól, nincs kellő tömege a hajnak, húzódik hajtőnél, kisebesedik a fejbőr…

Érdekelnek a hajhosszabbítás legújabb technológiái, amelyekkel hajkímélően és nagyon szépen lehet dolgozni, pl. a mini fejű hőillesztő és a 6D technológiák…

Várunk a workshopon!

További tudnivalók

A workshopokat Lőrinczi Zsuzsanna, trichológus-fodrász, az OST haj- és fejbőrkezelési rendszer fejlesztője tartja.

Workshopjainkat az igényekhez igazodva ütemezzük, a jelentkezés folyamatos: jelentkezhetsz meghirdetett időpontra vagy jelezheted részvételi szándékodat és azt a következő időpont kitűzésénél figyelembe vesszük.

A workshopokon résztvételről részvételi tanúsítványt állítunk ki.

Ha további részletek érdekelnek a workshopokról, írj üzenetet itt az oldalon vagy keress elérhetőségeink bármelyikén:

+36 (30) 263 8212; info@osthair.com

Workshopok helyszíne:

OST HAIR CLINIC
2600 Vác, Köztársaság út 23.
(Vác központjában, a Bécsi kapu közelében)

Írj nekünk, jelentkezz!

  Szeretettel várunk workshopjainkon!