Skalptisztítás

A komplex kezelés alapja

A kezelés alapja a skalptisztítás, amit az OST skalptisztító alkalmazásával végzünk. Célja a lerakódott méreganyagok eltávolítása és a fejbőr oxigénellátásának normalizálása.

A fejbőrre agyagos alapú emulziót viszünk fel, amely letisztítja a lerakódást. A skalptisztító hatékonyan ápol, táplál és regenerál. Csökkenti a fejbőr gyulladását, antibakteriális hatása van. Szabályozza a faggyútermelést és a vízháztartást, képes magába szívni a fejbőr felszínéről a méreganyagokat és a fejbőr belsejébe juttatni az értékes tápanyagokat.

Hogyan végezzük?

A skalptisztítót száraz hajra visszük fel, olyan módszerrel kenjük fel, mint egy tőfestést. 20-30 perc infratartományban melegítéssel kiszárítjuk a felvitt agyagot, amely így képes az ellazult szeborrea réteget magába szívni anélkül, hogy bármiféle irritációnak tenné ki a fejbőrt. Hajmosás után lényegesen letisztul a fejbőrről a lerakódás, elindul a bőrlégzés, megváltozik a fejbőr illata, csökken a zsírossága.

A skalptisztító használata otthoni körülmények között is javasolt. Az otthoni használatra ajánlott emulzió esetén nem szükséges a melegítés, egyszerűen a fejbőrön hagyjuk 30 percig, majd lemossuk az anyagot.